...
  • joi, 16.08.2018
Publicitate
Slider

Adrian Miuțescu în Consiliul Județean: „ Am ajuns un județ de asistați social ”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Alina Crangeanu     Data: 25 mai 2018

Sedinta CJ Arges 266x266Ultimul punct de pe ordinea de zi a Consiliului Județean Argeș, cel privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Argeș, a provocat protestul liberalilor care au criticat conducerea județului că alocă 335 de miliarde de lei pentru cheltuielile de personal ale DGASPC Argeș. Consilierul liberal Marius Postelnicescu a deschis primul subiectul spunând: „Trebuie să dăm bani pentru niște bugete aprobate de noi. Sunt foarte mulți salariați la DGASPC, oamenii trebuie să-și primească salariile… mărite. Dar s-a exagerat cu creșterile salariale!”. Consilierul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a fost și mai dur în reacție: “Astăzi urmăream pe un post de mare audiență, un post pe care dumneavoastră știu că îl iubiți foarte mult, că județul Argeș este pe locul doi cu cheltuielile pentru asistență socială, pe țară, după Iași, cu 34 milioane de euro. Am ajuns unul din cele mai bogate orașe ale țării în ultimii ani de când dumneavoastră și domnul Dragnea conduceți acest județ încât să să ajungem un județ de asistați?! Bani cheltuiți nejustificat! A veni astăzi și a spune trebuie să dăm 335 de miliarde de lei vechi din excedentul bugetar, pe care îl aveam pentru dezvoltare – pentru că începând de astăzi nu o să îi mai avem… Aceste cheltuieli de personal nu sunt bine analizate și bine gândite. Dacă am fi dat celor aproximativ 100 de localități aceste 335 de miliarde pentru dezvoltare reveneau 3 miliarde și ceva de localitate, care cred că ar fi fost foarte util. Acest proiect vine în contradicție cu ceea ce noi, ca și Consiliu Județean trebuie să facem pentru acest județ. Sunt banii oamenilor din județul nostru care muncesc, și produc bani și cineva îi cheltuie nejustificat. Constatăm că aceste cheltuieli cresc de la an la an și am ajuns un buget de asistați social !”
“Aveți vreo dovadă că cel puțin cu un leu, cheltuim nejustificat? Noi avem săptămânal ședință cu DASPC. Să veniți măcar o dată pentru a vedea dimensiunea DGASPC. Se face prevenție, sunt centre de urgență, sunt și măsuri de custodie a persoanelor vătămate, psihologie și recuperări…Niciun județ nu seamănă cu altul. Nu avem dreptul legal de a lua de la protecția socială și de a da spre funcționare UAT-urilor”., a fost replica președintelui Dan Manu.
Când s-a trecut la vot, alături de liberali, s-au opus și consilierii de la PAM,  Cătălin Bulf spunându-i președintelui Manu: „ Noi ne abținem ca să rămâneți fără bani!”. Cu toate acestea, proiectul de modificare a bugetului, a trecut.

Comentarii