Web Analytics

Tăriceanu, la Pitești: „Cred că putem ca din al patrulea partid, să devenim al doilea”

de | 9.03.2018 17:14 | Actualitate

tariceanu1
Alegerile pentru conducerea Organizației Județene a ALDE Argeș au adus, vineri, la Pitești oficiali de al centru ai Alianței Liberalilor și Democraților, în frunte cu președintele formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului.

În faţa delegaţilor prezenți la Conferinţa de alegeri a ALDE Argeş, liderii de la București și-au exprimat speranța că formațiunea pe care o reprezintă  va deveni a doua forță politică a României, după PSD, partenerul de coaliție al ALDE.
 
„Este o competiţie, și până la alegerile de anul viitor şi alegerile din anul 2020, mi-aş dori foarte mult ca ALDE – al patrulea partid în alegerile locale şi parlamentare din 2016 – să devină al doilea partid. Sunt realist, nu spun să devenim primul partid… Ne trebuie consolidarea structurilor teritoriale, dar cred că putem ca din al patrulea partid să devenim al doilea partid, după PSD”, a declarat Tăriceanu.
 
În opinia lui Tăriceanu, alegerile europarlamentare din 2019, când partidul va trebui să se mobilizeze pentru a obţine un rezultat cât mai bun, vor fi un test în aces sens în reaizarea obiectivului reiterat la Pitești.
 
Președintele ALDE a explicat și de ce consideră că acest deziderat este unul realizabil.
 
” ALDE a crescut de la 12-13% şi suntem în momentul de faţă la 15%. E un rezultat care sigur că ne bucură , da care ne dă şi o mare responsabilitate. Partidele care sunt într-o coaliţie cu un partid mai mare, în general,  nu cresc și tot  în general, partidele care sunt la guvernare se erodează. Noi am reuşit să căpătăm încrederea mai multor alegători”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.
 
Cât despre evenimentul care l-a adus pe Tăriceanu la Pitești, Conferinţa de alegeri a ALDE Argeş, trebuie precizat că singurul candidat în cursa pentru șefia ALDE Argeș a fost Simona Brătulescu, actualul șef al organizației județene și vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.
 
 tariceanu 2

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii